Intel’in yapay zekalı işlemcileri, beklenen ilgiyi görmedi!

Intel’in yapay zekalı işlemcileri, beklenen ilgiyi görmedi!

Intel’in yapay zeka odaklı yeni nesil işlemci stratejisi, beklendiği gibi güçlü bir talep yaratamadı. Meteor Lake, Lunar Lake ve Arrow Lake mimarilerine sahip yeni işlemciler, kullanıcılar tarafından yeterince ilgi görmedi.

Intel’in yapay zekalı işlemcileri, beklentilerin altında kaldı

Şirket, özellikle yapay zeka destekli dizüstü bilgisayar satışlarında beklentilerin oldukça altında kaldı. Kullanıcılar, daha uygun fiyatlı ve güvenilirliği kanıtlanmış eski nesil işlemcilere yöneliyor.

Intel’in yaşadığı bu durumun arka planında, 13. ve 14. nesil işlemcilerde yaşanan kararsızlık sorunları yatıyor. Şirket, Raptor Lake mimarisi ile üretilen işlemcilerdeki talebi karşılamakta zorluk çekiyor. Üretim kapasitesi sınırlı olduğu için bu modellerde stok sıkıntısı oluştu.

Intel mevcut sorunları yazılım güncellemeleri ile çözmeye çalışıyor, fakat yeni nesil Arrow Lake serisi de oyun performansında beklenen büyük sıçramayı sunamadı. Dizüstü bilgisayar tarafında ise Microsoft’un Copilot entegrasyonu ve yeni yapay zekalı işlem birimleri, kullanıcıları yeni modellere yönlendirmekte yetersiz kaldı.

Kullanıcılar, yapay zeka destekli ancak sınırlı işlevsellik sunan pahalı sistemler yerine; daha uygun fiyatlı ve temel ihtiyaçlara cevap verebilen eski nesil sistemleri tercih ediyor. Özellikle Intel 7 mimarili Raptor Lake işlemcilerde yaşanan yoğun talep nedeniyle, bu modellerde de stok sıkıntıları baş gösterdi.

Intel yakın zamanda yaptığı açıklamada, eski nesil modellere yönelik bu talep artışını “beklenmedik bir sıçrama” olarak tanımladı ve talepleri dengelemeye çalıştıklarını bildirdi. Şirketin yeni nesil yapay zeka destekli Panther Lake işlemcilerini ise, yıl sonuna doğru piyasaya sürmesi bekleniyor.

Kaynak = https://shiftdelete.net/intel-yapay-zeka-islemcileri-beklenen-ilgiyi-gormedi

administrator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir