Yeni terminal binalarımız modern mimarisiyle, güçlü altyapısıyla, artırılmış kapasitesiyle Antalya’nın kapılarını çok daha geniş ufuklara açacak. Yine projemiz kapasitesi dahilinde uçak park pozisyon sayısını da 108’den 176’ya getirdi. VIP terminalini 690 metrekareden 2 bin metrekareye, Genel Havacılık Terminali’ni ise 1200 metrekareden 2 bin 800 metrekareye yükselttik. Proje dahilinde yeni inşa edilen 2.000 metrekarelik Devlet Konukevi’ni, 5.000 metrekarelik Devlet Hava Meydanları İşletmesi hizmet binasını, personel lojmanları ile camimizi daha önce hizmete açmıştık. Böylece gurur verici olmasının yanı sıra her açıdan yenilikçi ve vizyoner bir projeyi daha şehrimizin hizmetine sunmuş oluyoruz.
“8 MİLYAR 555 MİLYON EUROLUK KİRA GELİRİ ELDE EDECEĞİZ”
Yaklaşık 927 milyon euro yatırım hacmi gerektiren bu projeyi kamu-özel iş birliği modeli kapsamında devletimizin kasasından tek bir kuruş dahi çıkmadan gerçekleştirdik. Üstelik herhangi bir yolcu garantisi olmayan projeyle yüklenici firmalardan 25 yıllık işletme süresi karşılığında KDV dahil 8 milyar 555 milyon euroluk kira geliri elde edeceğiz. Yatırımcı şirket kira bedelinin yüzde 25’lik kısmı olan 2 milyar 138 milyon 750 bin euroyu da Mart 2022’de peşin ödedi ve bu bedel daha çalışmalar bitmeden devletimizin kasasına girdi. Böylelikle bu güzide proje, kamu kaynaklarını etkin kullanmanın ve kamu-özel sektör iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri oldu.
Bugün hizmete aldığımız yeni terminal binalarımızla artık Antalya Havalimanımız çok daha fazla sayıda yolcuya hizmet verecek. Antalya ise turizm potansiyelini çok daha yüksek bir seviyeye taşıyacaktır. Burada şu hususu da dikkatinize getirmek arzusundayım. 4 saatlik uçuş süresiyle 67 ülkenin merkezinde bulunan Türkiye’nin bu avantajlı konumunun sunduğu imkan ve fırsatları en üst düzeye taşımak için son 23 yılda çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik.
“HAVACILIK ALANINDA KÜRESEL ÖLÇEKTE EN ÜST LİGE YÜKSELTTİK”
Dünyada ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak şiarıyla ülkemizi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden birine dönüştürdük. Havacılık alanında küresel ölçekte en üst lige yükselttik. 2002’den bu yana 26 olan aktif havalimanı sayımızı 10 Ağustos’ta açılışını yaptığımız Çukurova Uluslararası Havalimanımızla birlikte 58’e çıkardık. İstanbul Havalimanımız 2024’te 80,1 milyon yolcu ağırlayarak kendi kategorisinde Avrupa’da ikinci, dünyada ise yedinci sırada yer aldı. Önümüzdeki dönemde aktif havalimanı sayımızı yapımları devam eden Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanlarımızla 58’den 60’a çıkaracağız.

Kaynak = https://www.sabah.com.tr/gundem/2025/04/12/baskan-erdogandan-onemli-aciklamalar